Jump to content

Recommended Posts

УШИ.

Ухото е приемник на звуковите вълни, вследствие на което трябва добре да се измива, да не остане никакъв прах по него, нито в гънките му. Ако ухото ви е запушено, вие не можете да възприемате здравословните течения на Природата.

Всеки шум, който се докосва до ушите, може да ги разстрои и да внесе известна дисхармония в човешкия организъм.

Който има слаб слух, мъчно чува; не може да разбере това, което му се говори. За да чува добре, човек трябва да работи върху слуха си, да го развива. Хората не развиват слуха си, а после се оплакват, че слухът им отслабвал. Не се занимавайте само с отвлечени въпроси, нито с грижите в живота си, но се вслушвайте във всичко, което ви обикаля. Като минавате през гора или като отивате на планината, вслушвайте се в клокоченето на бистрите поточета и извори, в шумоленето на листата, в бученето на вятъра, в пението на птичките, в говора на хората. По този начин ще развивате слуха и музикалното си чувство. Откажете ли се от външния свят и се вглъбите във всекидневния си живот, в тревогите и смущенията, слухът ви ще затъпее и постепенно ще го изгубите. Обикновените и дребнави работи запушват ушите. Явява се ушна кал, която трябва да се чисти. Започнете ли да човъркате ушите си, слухът се разваля.

„Оглушах, не чувам добре". Не давай ухо на лошите думи, и слухът ти ще се възстанови.

Който иска да развива слуха си, да пее. Който пее, не е изложен на оглушаване. Обичайте пението, за да развивате слуха си.

Който служи на Мъдростта, ушите му ще бъдат здрави.

Ушите са свързани със сърцето, със симпатичната нервна система.

Уши бучене.

Бученето е от кръвообращението, дължи се на тревоги, които човек трябва да загърби. Да се изпиват шест чаши гореща вода на ден по две чаши сутрин, на обяд и вечер. А може и така: всяка сутрин десет дни подред да пие по една кафена чашка отвара от лайкучка. После десет дни почивка. Да пие три пъти по десет дни с две почивки.

Уши пищене.

Това става от тревоги. Болният да си пече гърба от половин до един час и половина на Слънце. Да направи такива четиридесет слънчеви бани.

Уши възпаление.

Изцежда се сок от печен праз и докато е още топъл се капва в ухото, после върху ухото се налага селски квас.

Уши гнойно течение.

Да се промият ушите от лекар, да се пече гръбнакът на Слънце.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...