Jump to content

VII. ПРОФИЛАКТИКА. Предсказания


Recommended Posts

ПРОФИЛАКТИКА.

ПРЕДСКАЗАНИЯ.

Като минава през скърби и радости, човек дохожда най-после до положение да предвижда нещата, които предстоят да станат.

Понякога духовният сеизмограф у човека предсказва нещастието, което ще го сполети, няколко часа или деня преди да е дошло. И тогава човек казва: „Струва ми се, че ще заболея от нещо, вие се нещо около главата ми."

Някой мисли, че е абсолютно здрав, но след няколко месеца или години заболява. Той се чуди отде му дойде тази болест. Много просто. Тази болест е била в него в зародишно състояние. Тя е чакала най-малкия повод, за да се прояви. Нормално развитият човек няма никакви зародиши от болести в себе си.

Ако искате да знаете дали ви предстои някаква болест, или някакво болезнено състояние, наблюдавайте ноктите си. Появи ли се на ноктите ви някакво бяло петно, ще знаете, че ви предстои да минете известна болест. Ако петната се явяват на лявата ръка, те имат едно значение; ако се явяват на дясната ръка, те имат друго значение. Изобщо, най-малкото бяло петно на ноктите е признак на някакво болезнено състояние... Белите петна на ноктите говорят за голямо напрежение на нервната система, което води до заболяване. Щом забележите едно бяло петно на ноктите си, веднага вземете мерки: внесете в ума си някаква велика, възвишена идея, която успокоява нервната система. Ноктите ви трябва да бъдат чисти, без никакви бели петна. Тези петна се явяват още и при големи душевни сътресения. Няма нищо страшно в появяването на белите петна. Те са предупредителни белези, които карат човека да вземе мерки срещу тях, т. е. срещу болезненото състояние, което предстои да дойде. Ние наричаме белите петна „ветропоказатели". Те показват, че предстои буря, срещу която трябва да се вземат известни мерки.

По окото германски физиолог анатомист познавал каква болест имал човек и на кое място. Също така по окото той могъл да предсказва болести, от които човек след време може да заболее. Всичко е написано в окото на човека: неговото минало, настояще и бъдеще... Ако някоя майка има тия познания, като види окото на детето си, тя ще познае, че нейното дете, след 23 години например ще заболее от известна болест. Щом знае това, тя ще може да вземе предварително мерки за неговото лекуване. Какво правят съвременните хора в такива случаи? Те се лекуват след като заболеят, когато болестта е напреднала вече.

Всяко нарушаване на физическите закони произвежда разстройство в стомаха, корема и червата; всяко нарушаване на духовните закони произвежда разстройство в дробовете, т. е. в чувствата на човека; всяко нарушаване законите на умствения свят, произвежда разстройство в главата. Обаче, физическият, духовният и умственият свят са така тясно свързани, както този и онзи свят. Ето защо, в който свят греши човек, това се отразява върху целия му организъм.

Има астролози, които срещу известно възнаграждение могат за предскажат на човека какво има да се случи в живота му, от каква болест ще заболее.

Един мой познат се излекува с песен. Близките му се смущаваха от неговото пение, мислеха, че не е в съзнание, но те не подозираха, че болестите и болезнените състояния се дължат на отсъствието на музика и хармония в човека. Когато изгуби разположението си към музиката, човек заболява, става мрачен, неразположен и животът му изгубва смисъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...