Jump to content

Професор Луиджи Белоти за Учителя


Recommended Posts

ПРОФЕСОР ЛУИДЖИ БЕЛОТИ ЗА УЧИТЕЛЯ

Обществото за психични изследвания  „Алфа“ в Рим е издало книгата „На прага на невидимото“, в която е поместено едно стихотворение-акростих под заглавие „На Учителя“, написано от професор Луиджи Белоти от Венеция. Заедно със стихотворението е поместена и една статия със заглавие: „Какво казва Учителят Дънов от София“. В началото на статията са дадени извадки из „Влиянието на слънчевата енергия“ от Учителя /из книгата „В Царството на живата природа“/. Редакцията прибавя след това:

Тези мисли на Учителя Петър Дънов се споделят и от професор Луиджи Белоти от Венеция. Голямата обич и почитание го свързват с Учителя Дънов, който проповядва новите научни принципи всред девствените планини на България, а професор Белоти ги разпространява в очарователните венециански острови. Струва си да се прочете това стихотворение-акростих на професор Белоти в чест на Учителя Дънов - Учител на Всемирното Бяло Братство и същевременно духовен ръководител на окултното общество „Opera Domus nostra“ във Венеция, чийто председател е професор Белоти.

Това общество в Венеция, което професор Белоти ръководи, има клонове в цяла Италия. Белоти е професор, архитект, художник, музикант, поет и има много развити психични способности. Той развива голяма литературна дейност и произведенията му се четат от цялата будна интелигенция в Италия.

В Италия има хора на науката, които считат за чест и щастие да бъдат ученици на Учителя. Не само библиотека „Алфа“, но и други списания в Италия печатат редовно всеки месец беседи от Учителя в италиански превод. От читателите на тези списания получаваме много писма, в които те изразяват своята радост и възхищение от тези беседи и изказват благодарността си към Учителя за знанието, за светлината, която Той им дава.

Под ръководството на професор Луиджи Белоти в Венеция е основана „Италианска спиритуалистическа академия за наука, литература и изкуства“, с видни членове от Италия и от чужбина, между които са : професор Шарл Рише от Париж, професор Ал. Чиапарелли, от Флоренция, професор Ернесто Боццано, от Савова, професор Линда Ерари , от Рим, професор Тито В. Севера от Рим и др. Академията има за задача да изследва по-дълбоките сили и закони в природата, така наречената „Метапсихика“ или „Парапсихология“.

НА УЧИТЕЛЯ НА ВСЕМИРНОТО БЯЛО БРАТСТВО В БЪЛГАРИЯ

Духовен Ръководител на „Домус Ностра“ във Венеция,

Душа велика, слязла на земята

да носи на света високий идеал,

Учител благ на светлия възход,

Ти мощно снемаш нашия товар.

*

На правий път ни Ти поставяш.

До дъното е слязло човечеството вече,

залутано, безпомощно и сляпо,

обвито в черен мрак, във кръг се то върти.

*

От Изток идва нова сила,

на страдащий човешки род тя носи

Светлина, нова вяра, мир и истинско добро -

към Любовта и Мъдростта тя води.

*

Братя, новото знание ще прогони вашата скръб

и към Божественото съвършенство ще ви поведе.

Луиджи Белоти

В италианският текст на това стихотворение думите са написани така, че като се четат първите букви на всеки стих от горе надолу, получават се думите: „Ал Маестро Петер Даноф“ /На Учителя Петър Дънов/. В оригинала това стихотворение е напълно издържано в художествено отношение. Дадения тук превод е само дословен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...