Jump to content

Николай Калерт, Латвия, за Учителя


Recommended Posts

НИКОЛАЙ КАЛЛЕРТ ЗА УЧИТЕЛЯ

Този, който е бил поне веднъж в планината Рила, който е видял там красотата на Живата природа и е слушал Живото Слово на Великия учител, той е придобил неоценимо блага. И, сравнени с това благо, нищожни са богатствата, славата, разкоша и всички удобства на нашия обикновен земен живот.

И какво можем да видим на планината? - Там ние ще видим Учителя и учениците на Великото Всемирно Братство, - новите хора, истинските човеци. Там ще се срещнем с братя и сестри с всеобгръщаща душа, със светъл, прозорлив ум, с чисто, отзивчиво сърце, с благородна воля, насочена към правене на добро. Това са Живи Души, пробудени, способни да живеят интензивен духовен живот.

Ний ще почувствуваме че там, във висините, се разрешава една велика задача - създава се нов свят, изгражда се новото здание на това Ново, което ще се роди в близкото бъдеще.

Там ний ще влезем в съприкосновение с Източника на живота и ще възприемем трепета на други светове.

По тези висини минават токове в милиони и милиарди волта, и този, чиито нозе докосват тези места, ще почувствува тяхното благотворно влияние.

Там ще се слеем с Живата Разумна Природа, защото там всичко живее: и камъните, и водата, и въздуха и светлината - и всичко говори на своя език - дивния език на символите и образите. На тези висини ний можем да разберем скритата разумна дейност на Живата Природа и да осъзнаем това Ново, което сега се влива в света. И, слизайки от тези висини, ние не можем да не възкликнем: Да забравим старото, и да заживеем по новому! А по новому ще заживеем тогава, когато следваме учението на Христа.

Учителят казва: „Проявете Любовта на Христа според разбирането на вашата личност, на вашата индивидуалност, на вашата душа и на вашия Дух! И тогава ще бъдат верни и истинни словата на Христа: „Аз ще пребъда с вас до окончанието на века“. И казва още Учителят: „Всички хора вече живеят в окончанието на века, защото краят на века, това е краят на старите разбирания на човечеството и началото на новата ера на любовта, края на насилието и началото на мира и свободата, края на старото и началото на Новото.

Рига, Латвия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...