Jump to content

Йозеф Доблер, Белгия, за Учителя


Recommended Posts

ЙОЗЕФ ДОБЛЕР ЗА УЧИТЕЛЯ

До всички братя и сестри в България!

Братя и сестри!

Току що получих вестник „Братство“. Много ми е приятно до чувам от време на време глас от обична България, затова аз с радост и благодарност го получавам. О, как ми говори българският език, макар и не всичко да разбирам! Аз бях в Българки само два месеца и след завръщането си учих руски език, но той недостатъчно ми открива спокойния живот при София - онзи живот, който братята и сестрите се стремят да уредят според законите на природата.

Изгрева“! - Колко много обичам аз това заселище край София, където цари мир и където говори Учителят. Никога няма да забравя ранните часове, когато вземах участие в гимнастическите упражнения. Никога няма да забравя екскурзиите до Витоша, където разбрах чистата детска душа и честност на българина, в които естествената любвеобилност на славянската душа се изявява. Не съм забравил също братята и сестрите, с които се запознах там. Много скъпи спомени имам от София. Две години вече се изминаха от как бях в България, но често ме посещават във въображението ми приятните моменти.

И аз благодаря на Учителя, към когото чувствувам най-голямо уважение и преданост. Две години след това аз нося в сърцето си голямото желание да чуя отново духовните песни, които говорят направо на душата със своята прекрасна простота. Да видя изгрева на слънцето, там, да намеря духа на братството и духовната атмосфера, която никак не се чувствува в другите страни - в тях цари грубият интерес и егоизма. Още по-силна е моята надежда да намеря мястото на „Изгрева“ навсякъде, и в целия свят да зацарува мирът и да има за всички хора достатъчно добри условия и щастие. Сега вече се запалва огънят на чистенето в гнилото общество.

Поздрав на братята и сестрите, които правят опит да живеят според Словото на Учителя, там, край гората, в полите на красивата планина Витоша, далеч от грубите борби в живота, но работещи за просветление и освобождение на човечеството.

Довиждане, приятели, живейте в братски отношения и мир.

Ваш Йозеф Доблер - Белгия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...