Jump to content

Елисавета Кидалова за Учителя


Recommended Posts

ЕЛИСАВЕТА КИДАЛОВА ЗА УЧИТЕЛЯ

... Аз гледах как Той стоеше на хълма - величествен, добър и спокоен, и странно чувство обхвана моята душа. В този момент аз схванах, че това е един слънчев Дух, същество, дошло от Слънцето, не символически, а буквално, и че неговото идване на земята е свързано с очакваното идване на Христа ...

... Известно е че Учителите не принадлежат в същност към определена нация - тяхното учение принадлежи на цялото човечество, а тяхната Родина е онзи възвишен свят, от който те са дошли като посланици тука, на земята. Но във физическото си тяло Учителят има образа на величествен мъдрец, с одухотворено лице и меки, благородни движения. Той не прилича на никой друг човек, върху Него лежи отпечатъка на нещо неземно, на някаква висша духовна красота. Това се открива и в дълбочината на неговото учение, и в силата на неговото Слово, и в онова благоговейно уважение и преданост, които чувствуват към Него неговите ученици и последователи. В разговор с Него се чувствува дълбочината на неговата мисъл и проникването му в мисълта на събеседника, а също и неговата необикновена доброта.

Ясно е, че Учителят е дошъл от друг свят, гдето отношенията са съвсем други в сравнение с тези на земята, гдето любовта и добротата са естествени състояния на душата, а мъдростта и знанието са качества на Духа.

Пишейки тези редове, аз отново виждам в мисълта си белия дом на хазаина на Изгрева, неговата приветлива усмивка и меката светлина на неговото лице, през което като че ли гледа друго лице - лицето на неговия велик, мощен дух, пратеник на Слънцето, чието значение и величие само бъдещето ще разкрие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...