Jump to content

Паневритмия в Стокхолм


Recommended Posts

ПАНЕВРИТМИЯ В СТОКХОЛМ

/писмо от Швеция/

... Всяка сутрин ходим на една височина край града за паневритмични упражнения. И колко скоро се констатира обновителното им действие! Каква хармония, каква мекота, каква сила чувствуваме когато се върнем от паневритмичните упражнения! Със сидеричното махало установих, че едни лица са предимно електрични, а други - магнетични, но след като правиха известно време паневритмичните упражнения, установи се, че всеки от тях става електричен и магнетичен.

Една жена беше прегърбена, имаше само едно белодробно крило, защото второто й крило беше отнето чрез операция. Тя чрез паневритмичните упражнения се изправи. Не можеше да вдига лявата си ръка, а сега я вдига и работи с нея. Един неин познат й казал: „За мен това е просто непонятно! Ти се изправи!” Тя казала: „Това го дължа на пролетното слънце и на Паневритмията“. Трябва да отбележа, че тя правеше паневритмичните упражнения с пълно съсредоточение на съзнанието си.

Едно лице имаше критичен ум, беше язвителен, искаше да господства над околните. След като прави известно време памевритмичните упражнения, измени се характера му и същевременно лицето му доби друг израз, линиите на устата му се измениха, стенаха по-красиви, по-нежни. Радвам се на този му напредък. Един адвокат беше болен, не можеше да работи. Имаше неврастения. Сега след паневритмичните упражнения работи много. Имаме друг един приятел - цигулар и капелмайстор. Той беше слаб телесно и нервен. Чрез Паневритмията се обнови.

В оркестъра участвуват един друг музикант, един архитект и др. И понеже членовете на оркестъра искат понякога сами да правят Паневритмията, те често влизат в нейния кръг и тогава движенията правим с песни. Много младежи желаят да създадем лятно общежитие в планината, дето да се занимаваме с музика, да се храним заедно и да прилагаме идеите на Учителя. На събранията проучаваме беседите на Учителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...