Jump to content

Паневритмия във Варшава


Recommended Posts

ПАНЕВРИТМИЯ ВЪВ ВАРШАВА

... Прекрасен слънчев ден. Един от тези дни, когато цялото небе говори и излива благословението Божие изобилно. Рано сутринта ние сме вече в парка, при красивата статуя „Танцьорка”, знаменита скулптурна работа, изобразяваща млада и красива танцьорка, пълна с радост и живот. Около статуята - рози, само рози. Едно от най-привлекателните кътчета на парка. На определения час всички събрани тръгнахме за „нашия салон” - хубава слънчева поляна на източния край на парка, която служи за игрище, сега обаче е съвсем свободна, на наше разположение.

Денят е Божествен, слънчев, топъл. Ние почваме нашите упражнения. Чува се българското слово, българските песни - свещените песни на Любовта, за новия ден, за Слънцето, за радостта и братството, за правата мисъл и чистото сърце. Танците - това е стихията на полската мистична, музикална и игрива природа. Паневритмията се харесва на нашите братя и сестри славяни, и българският език, както преди хиляда години - отново става свещен носител на Христовите възвишени, святи и чисти идеи за Божествения живот. Една сестра е във възторг и казва: „Това аз отдавна търсех!” Ние чувствуваме прилив на сили, радост и щастие. Завършваме с обща братска закуска и благодарим за великата Божия Любов, която се излива всеки миг върху нас.

/Из в-к „Братство”/

В Полша се развива и нараства духовно движение, основано от ясновидката Агни Пилшова, чийто месечен печатен орган, списанието „Хейнал“ дава в превод на полски език беседи от Учителя. Ето част от писмото на ръководителката на движението до редакцията на в. „Фратецо“:

„Аз се радвам че вестник „Фратецо” е достигнал до вълна, която води човечеството към по-щастливо утре, „Фратецо“ е музика на бъдещето, от него ще се излива духовния повей. Засега животът на този вестник е в тясно корите, но той ще достигне широкото море и ще плува леко над разпенените вълни на океана на живота. Стремете се само Бог да бъде вашата пътеводна звезда и компаса ви да сочи към Христа, който е едно с Бога - и вие не ще сбъркате пътя, макар че трябва да преминете през нощта на най-различни затруднения и страдания”.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...