Ани Posted February 7 Share Posted February 7 ПИСМА ОТ ПОЛША ... Брат П. ни показа паневритмичните упражнения и ни научи на тях. Много ми са харесват вашите хубави песни. Ние разбираме значението на сутринните часове и когато можем, посрещаме изгрева на Слънцето. Ние знаем, че наближава новата епоха, че трябва да бъдем пионери и да сочим на хората истинския път в живота. Друга важна задача е тая за обединението на славяните. Ние трябва да ратуваме за осъществяването на тези идея. Нашият меч трябва да бъде Любовта, нашият дълг трябва да бъде Истината и нашата броня трябва да е Правдата. Аз имам намерение да науча български език. Моето желание е да ви посетя през лятото в планината. Моля ви, мислете понякога за нас. Карл Шоботович Из друго писмо ... Аз съм ви крайно благодарен за вашите издания „Фратецо“ и „Нова културо“, които са не само интересни, но и необходими за мен и за моите шестима колеги, на които чета веднага след получаването на нещо ново от вас. Темите на съчиненията на нашия велик Учител и на неговите последователи са сродни на тия души, които търсят да пият жива вода, която искат да се приближат до децата на Светлината. С нетърпение аз винаги очаквам новата книга на библиотека „Нова култура“ и „Фратецо“. В. Дорошенко Друго писмо ... Четем беседите на Учителя и ги превеждаме на полски. Пеем песните на Учителя, песните на братството, на есперанто и на български. Мнозина учиха есперанто, а сега учат и българския език, заради беседите. Тук се създаде още един кръжок на Бялото Братство - по-активен. Бог ще благослови посятото. Всички ние работим, кой колкото може. Вие бодро стоите на своя пост. „Братство“ има велико бъдеще. Ще израсне в бъдеще като орган на Всемирното Братство са цялото славянство. Великото започва с малкото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts