Jump to content

Писма от Полша


Recommended Posts

ПИСМА ОТ ПОЛША

... Брат П. ни показа паневритмичните упражнения и ни научи на тях. Много ми са харесват вашите хубави песни. Ние разбираме значението на сутринните часове и когато можем, посрещаме изгрева на Слънцето. Ние знаем, че наближава новата епоха, че трябва да бъдем пионери и да сочим на хората истинския път в живота. Друга важна задача е тая за обединението на славяните. Ние трябва да ратуваме за осъществяването на тези идея. Нашият меч трябва да бъде Любовта, нашият дълг трябва да бъде Истината и нашата броня трябва да е Правдата. Аз имам намерение да науча български език. Моето желание е да ви посетя през лятото в планината.

Моля ви, мислете понякога за нас.

Карл Шоботович

Из друго писмо

... Аз съм ви крайно благодарен за вашите издания „Фратецо“ и „Нова културо“, които са не само интересни, но и необходими за мен и за моите шестима колеги, на които чета веднага след получаването на нещо ново от вас. Темите на съчиненията на нашия велик Учител и на неговите последователи са сродни на тия души, които търсят да пият жива вода, която искат да се приближат до децата на Светлината. С нетърпение аз винаги очаквам новата книга на библиотека „Нова култура“ и „Фратецо“.

В. Дорошенко

Друго писмо

... Четем беседите на Учителя и ги превеждаме на полски. Пеем песните на Учителя, песните на братството, на есперанто и на български. Мнозина учиха есперанто, а сега учат и българския език, заради беседите.

Тук се създаде още един кръжок на Бялото Братство - по-активен. Бог ще благослови посятото. Всички ние работим, кой колкото може. Вие бодро стоите на своя пост. „Братство“ има велико бъдеще. Ще израсне в бъдеще като орган на Всемирното Братство са цялото славянство. Великото започва с малкото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...