Jump to content

Честита пролет!


Recommended Posts

ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ!

Тоя път - ще победим!

Учителят

Идва новата Пролет! Идва великата Пролет!

Идва Божествената Пролет!

Идва онази необикновена, космична Пролет, която човешката душа очаква, за която човешката душа жадува от хиляди, от десетки хиляди, от милиони години: пролет за душите, пролет за сърцата, пролет за умовете! Вечната, Божествената, всемогъщата Пролет, която ще стопи ледовете на омразата, ще строши оковите на робството, ще прогони тъмнината на безверието, ще направи всички хора на земята братя и сестри.

Тоя път - ще победим!

Ще победи Доброто! Ще победи Истината! Ще победи Любовта: „Късно са се родили тези, които мислят занапред да вършат зло“ - каза пак Учителят.

Да! Мина времето на злото - на тъмнината, на жестокостта, на насилието и робството, на омразата и братоубийството! Ние присъстваме на последните издихания на злото! Нека никой не мисли, че на злото са останали много сили, че на злото е останало много време да живее: двехилядната година е неговият край!

Будни души от всички краища на земята, от всички раси и народи, гответе се да посрещнете Великото, което идва! Този път то не ще бъде разпънато на кръста!

Този път то не ще бъде изгорено на кладите на лъжехристиянското лицемерие.

Този път тъмнината няма да обгърне, да задуши, да загаси светилниците на Доброто и на Любовта!

Ний минахме по пътя на страданието!

Ний минахме по пътя на кръста! Ний минахме по пътя на Христа! По всички кътища на Европа - от Константинопол до Атлантическия океан - сме живи изгаряни за великата Истина, за великата Любов, за Доброто, за истинската свобода, за истинската човещина.

По цялата земя се е ширило и тържествувало злото, но близък, много близък е вече неговият край; края на омразата, края на жестокостта, края на братоубийството, края на безумието човешко.

Днес няма сила в света, която може да победи Доброто! Минаха вече ония времена!

Днес в душите на стотици милиони хора по всички части на земята, гори копнежа за Новото, за Великото, за Разумното, за Божественото, и този копнеж ще бъде реализиран!

Идва всечовешкото Братство!

Идва всечовешкото Единство!

Идва великата Любов, която единствена ще преобрази човека и света, която ще премахне границите между народите, която ще заличи завинаги от човешкия речник думата „враг“, която ще донесе истинска свобода, истинска човещина, истински живот за всички хора на земята!

Още малко остава!

Преди да издъхне окончателно, световното зло ще се разрази в своята последна, яростна, предсмъртна битка ...

И това ще мине! - То ще беда неговият край!

Честита пролет!

Идва Великата Пролет!

Март, 1971

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...