Ани Публикувано 19 Февруари Публикувано 19 Февруари 3.10.2. Лекарствата „Лекарствата, които лекарят препоръчва на болния, имат голяма сила дотолкова, доколкото е неговата вяра“ Учителя. „Съвременните лекари си служат, както природата с отровни лекарства. Те прилагат като метод за лекуване хомеопатията и алопатията, с които природата си служи. Лекарите знаят, че в човешкия организъм винаги има запас жизнена сила, която понякога е инертна и не може да се използува. За тази цел те дават на болния известна доза отрова, като лекарство. Понеже организмът не търпи чужди вещества в себе си, той започва да се бори, за да изхвърли отровата навън. В тази борба именно в организма се събужда скритата енергия и той започва усилено да функционира. Така човешкият организъм се справя с различните болести. Алопатът поддържа, че външната подбудителна причина трябва да бъде много силна и дава силни дози лекарства. Хомеопатите поддържат, че външната причина трябва да бъде много слаба и дават за лекарства силно разредени течности. Каквато и да бъде външната причина, всички съзнават, че човек може да се лекува, когато се събуди в него резервната жизнена енергия и се подтикне деятелността й.“ „В хомеопатията се казва, че след тридесетото разреждане на една капка от известен разтвор, всяка капка от последния, дадена на някой болен, може да го излекува. Можете ли да изчислите, каква част от материята може да го излекува. Можете ли да изчислите, каква част от материята се съдържа в последната вода, след тридесетото разреждане на капката, като знаете, че всяка капка съдържа 1/100 част от материята в милиграма? Като се извади една капка от първото шише, тя съдържа 1/1 000 000 част от първичната материя, а след тридесетото разреждане капката ще съдържа 1/1 000 000 на 30 степен.“ [191] Говорихме вече за т.нар. „памет на водата“, при която водата съдържа различно съотношение на нейните 6 вида реконструирани молекули. Но освен това при хомеопатията се предписва лекарството на принципа „подобното подобно лекува.“ „Съвременните хора се лекуват обикновено по стария начин, с лекарства, с бани и т.н. Този начин на лекуване е бавен и дава микроскопически резултати. И аз лекувам по този начин. Като дойде някой болен при мене, аз му давам известни методи, известни съвети и му казвам, ако изпълниш съветите ми, след шест месеца ще имаш микроскопически резултати. Обаче аз не лекувам хората по новия начин. Защо? Новият начин е духовно лекуване. Ако излекувам някой човек по духовен начин, той ще греши още повече и с това ще си създаде по-големи затруднения в живота.“ [78] „Мнозина се опитват да приложат знанията си за лекуване на хората. Лекуваш едного с един цяр — оздравява; лекуваш другиго със същия цяр, но положението му се влошава. Изобщо, невъзможно е всички хора да се лекуват с един и същи цяр. За всяка болест, за всеки човек е нужен специален цяр.“ [94] „Ако изследвате храните и лекарствата, които химиците и медиците препоръчват на хората, ще видите, че повечето от тях съдържат елементи на разрушаване, елементи на смъртта.“ [121] „И аспиринът помага, и рициновото масло помага, но временно. Ако стомахът не възстанови своята нормална служба, рициновото масло не помага. Ако главата не дойде в своя нормален ход, никакъв аспирин вече не помага.“ [121] „Изобщо по-лесно се лекува човек преди заболяването, отколкото след заболяването.“ [24] „Питат ме някой път: трябва ли лекарите да правят операции на тялото? Казвам, не трябва да правят, ако тялото е здраво, а ако тялото е болно, има цирей, лекарят трябва да изстиска този цирей, да направи тази малка операция.“ [39] „Един го схваща по един начин, други се обидили, че съм казал: операции не трябва да се правят. Принципиално говоря, там, дето природата не е разрешила да се правят операции, не правете. Когато искате да правите една операция, питайте природата, ако тя позволи, направете я, но там, дето тя не е дала разрешение, никой лекар няма право да прави операция. Най-великият лекар е природата и ако той позволи, нека правят операция. Аз съм за разумната операция, а не за неразумната.“ [39] „Гноясал цирей не се нуждае от четене на молитви, от Отче наш. Той се нуждае от нож. Ще го изрежеш и ще го изчистиш, като му кажеш: Твоето място не е тук.“ [52] „За хората от света е позволено да се подлагат на операции, но на окултния ученик не е позволено. Операциите са излишни страдания.“ [83] „Вярно е, че трябва да се правят операции, но не физически. Съвременната наука трябва да върви от психологическото към физическото... Първо трябва да се намери причината, която предизвиква болката, и тя да се отстрани.“ [83]
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване