Jump to content

Recommended Posts

Публикувано

УЧИТЕЛЯ ПЕТЪР ДЪНОВ САМ ЗА СЕБЕ СИ

"Някои искат да знаят кой съм аз. Аз съм това, което ви говоря. Според мене, аз трябва да дам някому излишъка от моите знания, от моя живот, защото той не е мой. Тази виделина ,която иде отгоре, трябва да препратя навън. Аз съм дошъл да кажа Истината, каквото говори Господ, Когото добре познавам. Комуто съм казал тази истина и я е проверил, винаги е имал резултат. Аз съм ваш приятел, искам да ви покажа начин как да живеете. Какво ме интересува друго? Нима мислите, че ще спечеля нещо? Ако има някой, който трябва да се обезсърчава, това съм аз. Защо? Внесъл съм голям капитал, срещу който или нищо не съм получил, или нещо незначително. При все това, вярвам, че ще стане нещо и че ще получа някакво възмездие, макар и микроскопично. Аз ви проповядвам като на свои братя и сестри в името на Христа. Никога няма да изопача Истината, за която никой друг от две хиляди години насам не е говорил. Единствената цел, която имам, е да ви помогна да станете достойни синове на Бялото Братство. Бялото Братство, за което ви говоря, не е ново Братство; то съществува от памтивека, но продължава да съществува и досега. Моето учение не е теория и диспут; то е основано на строг научен опит. Аз съм подложил всичко, и най-малките подробности на това учение, на опит, на строг опит. Изпратен съм на земята да се изпита светийството ми. Понеже зная, че съм на изпит, затова внимавам да не направя някаква грешка. На небето съм голям светия, затова на земята съм на големи изпитания. Ако не беше така и не знаех какво съм, нямаше да приема никого около себе си. Казвам, че зная какво съм и какво се изисква от мен; приемам всички хора и не питам кой как постъпва и в какво вярва. За мене е важно как аз постъпвам и в какво вярвам. На земята заемам последното място. По-после-ден от мен няма."

"Аз съм длъжен това Божествено учение - учението на Любовта, Мъдростта, Истината, Правдата и Добродетелта - да го предам с живот и дело на вас -учениците на Всемирното Бяло Братство в България. Вие, учениците, сте длъжни да го предадете на българския народ. Българският народ е длъжен да го предаде на останалите народи по лицето на земята. Ако аз не изпълня своята мисия както трябва, ще давам отчет пред Бога. Ако вие, моите ученици, не изпълните своята мисия както трябва, ще давате отчет пред Бога. Ако българският народ не изпълни своята мисия, той ще дава отчет пред Бога."

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...