Jump to content

(71) Срещи с Учителя и с царя


Recommended Posts

(71) Срещи с Учителя и с царя

4.II.1940 година, преди да тръгна за Варна

Учителят казал на Андро да не отивам, но той не ми каза и когато приказвах с него, аз не знаех, че желанието му е било да не ходя никъде.

«Теоретически не се учи. От погрешките ще опитате нещо, което другаде не сте могли да (научите) опитате. Грешките се допускат, защото сме свободни. Доброто е от Бога, а страданието е от нас.

1874-1876. Англия се отклони, като се свърза с България485 с една погрешка - тя разпокъса Сан-Стефанска България и поддържаше Турция.486 Страданието на България се дължи на Англия; чрез Турция тя искаше да заплаши Русия сега.487 Ако беше оставила Сан-Стефанска България, нямаше да има... щеше да изпълни Божественото. В 1914 година България искаше да тръгне с Англия, но тя я изпратиха със Съюза, за да има бариера между Русия и Цариград - не си изправиха погрешката и сега няма да бъдат победители.488 Първа заповед е * На стр. 806 и 807 прилагаме, като документация, снимани на скенер две оригинални страници от анализите, правени от Любомир Лулчев по почерци и портрети. (бел. на съставителя на «Изгревът» Вергилий Кръстев) - свободата на всички народи и има Божи Промисъл, което не може да се измени. Те (англичаните) станаха причина за болшевизма и да паднат 2-3 милиона руси жертва.489 Английската политика е на кръстопът и трябва да се изправи. Еврейският народ бе избран народ, но като не послуша... Англия трябва да даде хода на християнството и сега се намира в големи противоречия. Ако беше създала Сан-Стефанска България, щеше да има благословия. Англия насъсква славяните (чехи, Полша и др. ...)490»

На 4-и тръгнах, на 5-и бяхме с Андро във Варна, беше пролет, много хубаво и на 6-и се върнах в София. На 11 -и ме вика царят, а преди това ми изпрати по Севов писмото на Багаров, с което псуваше Багрянов и Недев, и писмото на Багр[янов], с което си казва мнението за положението. Виждах се с Багрянов на 10-и и [с] Недев на 11-и вечерта тук, [у] дома.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...