Jump to content

(141) Разговор с Учителя на 1.III.1944 г., 9 ч сутринта, с. Мърчаево, в дома


Recommended Posts

(141) Разговор с Учителя на 1.III.1944 г.,

9 ч сутринта, с. Мърчаево, в дома

Говорихме дълго време, около два часа, върху разни въпроси и на разни теми. По-късно си записах това, което си спомних:

«Аз казах и на Багрянов да гледат да турят всички на работа. С масони[те] да разберат какво иска Англия точно, а не такива безумни работи, да изгоним ние германците - те не могат, с толкова войска, да направят това, а искат от нас това. Нещо реално да разберат какво искат наистина, а не за пропаганда. От друга страна, да се държат с германците добре, защото и те не обичат да се шегуват с хора непочтени. А също с русите да видят какво е добро и да го направят сами, за да няма между тях противоречия. По такъв начин ще се дойде до разумното. Всички народи имат дял в Божествения план и товатряб-ва да се разбира и никой да не противоречи за изпълнението му. Друго е за човешките планове. Не трябва никой народ да спъва други народ в Божественото.

Англия наруши Божествения план, когато наруши Сан-Стефанска България, и оттогава върви назад. Тя не трябваше да се меси по този начин, но тя от страх от Русия...

Германия [поправи] погрешката на Берлинския конгрес, но Англия не разбра нито в 1918 година, нито после, сега.637

Всеки народ трябва да се остави свободен да изпълни Божествената мисия, а за политическите работи е друг въпрос, но за това, което е Божествено в него, не трябва да се спира, защото се осакатяват и тия, които спират. Наклонът създава течението. Нагоре се задъхват, а надолу се засилват. Да се изпълни справедливото и обещаното. (Това - за трансформатора, който, вместо да помагат, всички чиновници пречат и гледат да изнудят нещо рушвет, особено Разсуканов от мина «Перник».)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...