Jump to content

(141) Разговор с Учителя на 1.III.1944 г., 9 ч сутринта, с. Мърчаево, в дома


Recommended Posts

(141) Разговор с Учителя на 1.III.1944 г.,

9 ч сутринта, с. Мърчаево, в дома

Говорихме дълго време, около два часа, върху разни въпроси и на разни теми. По-късно си записах това, което си спомних:

«Аз казах и на Багрянов да гледат да турят всички на работа. С масони[те] да разберат какво иска Англия точно, а не такива безумни работи, да изгоним ние германците - те не могат, с толкова войска, да направят това, а искат от нас това. Нещо реално да разберат какво искат наистина, а не за пропаганда. От друга страна, да се държат с германците добре, защото и те не обичат да се шегуват с хора непочтени. А също с русите да видят какво е добро и да го направят сами, за да няма между тях противоречия. По такъв начин ще се дойде до разумното. Всички народи имат дял в Божествения план и товатряб-ва да се разбира и никой да не противоречи за изпълнението му. Друго е за човешките планове. Не трябва никой народ да спъва други народ в Божественото.

Англия наруши Божествения план, когато наруши Сан-Стефанска България, и оттогава върви назад. Тя не трябваше да се меси по този начин, но тя от страх от Русия...

Германия [поправи] погрешката на Берлинския конгрес, но Англия не разбра нито в 1918 година, нито после, сега.637

Всеки народ трябва да се остави свободен да изпълни Божествената мисия, а за политическите работи е друг въпрос, но за това, което е Божествено в него, не трябва да се спира, защото се осакатяват и тия, които спират. Наклонът създава течението. Нагоре се задъхват, а надолу се засилват. Да се изпълни справедливото и обещаното. (Това - за трансформатора, който, вместо да помагат, всички чиновници пречат и гледат да изнудят нещо рушвет, особено Разсуканов от мина «Перник».)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...