Jump to content

Изображения

Информация за програмата:

Предоставям за теглене книгите, съставени 90те години. Някои от тях са набирани тогава, някои наскоро.

Най-напред петтомника „Финес”

Методът „изфинване” е същина на Учението, Дух на Учението. В бъдеще той ще се изследва издълбоко от хората със знания във фундаменталните науки, израснали до формирането на една жива наука, която се издига над сегашната механистична такава.

Петтомникът е първа стъпка в тази посока. Той е само щрих за нуждите на мислещите хора, които търсят същината, смисъла, Духа на нещата.

В бъдеще Учението ще се изяви, като тая именно жива наука, както казва Учителят, че то ще дойде по специфичен или строго научен начин.

Учителят казва, че е заключил Учението с 9 ключа за бъдещите хора. Ако Господ даде, ние ще участваме в това отключване.

В последните два тома давам известен нагледен пример за това вникване, като се спирам на първото движение в Паневритмията – „Пробуждане”. Онагледявам:1. Излизането от Първоначалото – 2.Инволюция – 3.Еволюция.

Подчертавам, че не давам готови максими, а разсъждения, в които прозират противоречивите моменти от последните години. С това показвам моя начин на работа. Който го приема, може да го използва в своето изследване. Това изследване е също само щрих – много далеч от дълбочината, която се очаква. Предлагам идеята си, че упражнението „Пробуждане” е ключ, който отключва целия метод – Божествен импулс е, който дава ход на целия метод. То е първичен принцип, сила, същина и се проектира във всички, и най-малки елементи на метода. То е синтез между центъра и периферията във всички нива от метаморфозите на Битието.

След това ще предоставя останалите книги съставени 90те години – още 12 книги. Те са само сборници от тематични цитати. В бъдеще ще се издадат с коментари, вникващи във вътрешния смисъл на Словото.


×
×
  • Създай нов...